Deel dit artikel
-

EU neemt fusie T-Mobile en Tele2 langer onder de loep

De voorgenomen fusie van T-Mobile en Tele2 blijft hoogst onzeker. Volgens Reuters gaat de EU de plannen tenminste vier maanden langer beoordelen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de EU een telecomfusie verbiedt. In 2015 mochten TeliaSonera en Telenor hun activiteiten niet bundelen. Een jaar later verbood de EU het samengaan van Three UK (Hutchison) en Telefonica’s O2 op de Britse markt.

T-Mobile denkt met Tele2 sterker te kunnen concurreren met KPN en VodafoneZiggo. Tele2 zelf zou te zwak zijn voor grote investeringen. Ooit kreeg Tele2 echter 4G licenties om de markt open te breken. Na de fusie zouden er nog maar drie grote bedrijven met een eigen netwerk overblijven.

T-Mobile zet zich steeds agressiever af tegen zijn twee rivalen. Vandaag nog heeft T-Mobile Klantvoordeel aangekondigd. Consumenten kunnen een mobiel abonnement combineren met een Thuis abonnement van T-Mobile en ontvangen daarmee een korting die kan oplopen tot 12,50 euro per mobiel abonnement per maand, extra mobiele data en keuzekorting op tv zenderpakketten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond