Deel dit artikel
-

EU wil omzetbelasting voor internetbedrijven

De EU wil een digitale belasting gaan heffen op de omzet van internetbedrijven. Die belasting zou in heel Europa moeten gelden, zodat bedrijven niet langer kunnen uitwijken naar Luxemburg of Ierland.

Landen als Italië en Frankrijk klagen dat ze miljoenen euro’s mislopen, terwijl grote internetbedrijven in deze landen flinke omzetten realiseren.

De plannen zijn vrijdag en zaterdag besproken in Wenen. Daar hebben EU-ministers van Financiën een principeakkoord bereikt over een tijdelijke Europese ‘digitaks’. Het tijdelijke karakter heeft te maken met mogelijke mondiale afspraken die moeten komen uit het samenwerkingsverband OESO.

Om de plannen te realiseren, zou de belasting alleen gelden voor inkomsten uit advertenties en online marktplaatsen. Verder komen alleen bedrijven in aanmerking met een Europese jaaromzet van 50 miljoen euro. Dat zijn er volgens berekeningen zo’n 200.

De komende maanden worden de technische details uitgewerkt en een definitief akkoord moet er voor het eind van dit jaar zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rens

Dat zat eraan te komen, maar wel jammer dat het zo ver heeft moeten komen. Toch snap ik deze bedrijven goed, dat zij ervoor kiezen om ook op deze manier hun winst te maximaliseren. Daar staat tegenover dat het vrij onethisch is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond