Deel dit artikel
-

EU onderzoekt klachten over Microsoft Azure

De EU gaat mogelijk onderzoek doen naar marktmisbruik van Microsoft in de cloud. Het gaat om de vraag of Microsoft vertrouwelijke gegevens gebruikt om contracten binnen te halen voor zijn Azure platform. Het platform heeft een dominante positie in de regio.

De Commissie heeft verschillende klachten ontvangen over Microsoft, vertelde een woordvoerder van de EU aan The Register, maar noemt de klagers niet.

De EU heeft diverse klanten van Microsoft aangeschreven met vragen.

Microsoft kampt al met klachten op meerdere fronten: Slack maakte bezwaar tegen het bundelen van Teams met Office 365, Nextcloud diende documenten in bij de EU over het bundelen van OneDrive door Microsoft met Windows en OVHcloud, DCC en Aruba S.p.a klaagden gezamenlijk over de beperkende softwarelicenties van Redmond in de cloud. Met deze laatste partijen is al een schikking getroffen.

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) is ook bezig om de cloudmarkt in kaart te krijgen. Ook Duitsland onderzoekt of Microsoft zijn positie in het land misbruikt ten koste van bedrijven en consumenten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond