Deel dit artikel
-

EU start DSA procedure tegen TikTok

De Europese Commissie is een formele procedure gestart tegen ByteDances TikTok onder de Digital Services Act (DSA), zo meldt Reuters. ‘De bescherming van minderjarigen is een topprioriteit voor de DSA. Als een platform dat miljoenen kinderen en tieners bereikt, moet TikTok volledig voldoen aan de DSA en heeft het een bijzondere rol te spelen bij de bescherming van minderjarigen online’, zegt EU-commissaris Thierry Breton in een document dat nog niet openbaar is.

Uit een recent onderzoek blijkt dat kinderen tot 18 jaar wereldwijd 112 minuten per dag op TikTok doorbrengen, een stijging van 107 minuten vergeleken met 2022.

De video-app heeft vorig jaar al eens een boete van 345 miljoen euro gekregen voor het schenden van de privacy van kinderen in de EU en moest binnen drie maanden aanpassingen doorvoeren.

De instellingen stonden niet goed en kinderen werden daardoor verleid privacy-onvriendelijk bezig te zijn.

Het onderzoek begon bij de Nederlandse toezichthouder, maar die moest het vervolgens overdragen omdat TikTok zijn Europese hoofdkantoor in Ierland vestigde.

Het zou gaan om het tweede DSA-onderzoek na dat van het sociale mediaplatform X van Elon Musk.

Tik Tok kan boetes krijgen van maximaal 6 procent van zijn wereldwijde omzet als ze schuldig worden bevonden aan het overtreden van de DSA-regels.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond