Deel dit artikel
-

EU: Steeds meer glasvezel in het buitengebied

De dekking van glasvezel internet op het Nederlandse platteland is de afgelopen twee jaar gestegen van 20 tot 28 procent van de huishoudens in die gebieden. Van alle snelle breedbandtechnieken die in het buitengebied worden toegepast kende glasvezel de sterkste groei. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Europese Commissie.

De Commissie liet onderzoeken hoeveel Europese huishoudens toegang hebben tot een snelle internetverbinding van 100 Mbps of meer. In Europa ligt dat percentage gemiddeld op bijna 51 procent. Ons land kent volgens de Commissie een dekkingspercentage van 98 procent. Nederland staat daarmee in de Europese top 3, na Malta en Zwitserland.

De goede prestaties van ons land zijn vooral te danken aan de hoge dekking van kabel en de groeiende uitrol van glasvezel. Beide netwerken zijn geschikt voor Gigabit snelheden. De Nederlandse kabeldekking is met 95 procent een stuk hoger dan het Europese gemiddelde van 44 procent. Hetzelfde geldt voor glasvezel, dat in Nederland inmiddels beschikbaar is voor 31 procent van de huishoudens.

Dekking van +100 Mbps breedband in de EU:

Deel dit bericht

1 Reactie

beciowa

Het wordt gewoon tijd dat DOCSIS 3.1 ingevoerd wordt. Ziggo heeft dat maanden geleden al
een keer duidelijk aangekondigd en doet nu alsof de neus bloedt. Ik vraag me af waar het probleem is, iedereen wil snel internet en hiervoor is geen glasvezel nodig, toch? Ik heb zelf 300mb download en 40 mb upload en dat is echt meer dan genoeg. Wanneer ze dit met DOCSIS 3.1 symmetrisch zouden gaan maken komt Nederland op plaats 1.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond