Deel dit artikel
-

EU stelt officieel onderzoek in naar Marketplace van Facebook

Na eerdere geruchten heeft de Europese Commissie vrijdag aangekondigd dat het een formeel onderzoek start naar die Marketplace-dienst van Facebook. Ook het Verenigd Koninkrijk sluit zich daar bij aan.

De commissie zegt dat Facebook mogelijk concurrenten op de advertentiemarkt benadeelt, waarmee het de Europese mededingingsregels overtreedt.

De commissie kijkt met name naar de markt voor geclassificeerde advertenties, waarin bijvoorbeeld eBay en in ons land Marktplaats opereert. Via Marketplace kunnen Facebook gebruikers niet langer gebruikte artikelen gratis aanbieden.

De EU wil weten of Facebook gegevens verzamelt over deze gebruikers en daarmee concurrenten benadeelt. Facebook verdient an sich niet aan Marketplace.

De Britse Competition and Markets Authority kondigde ook haar eigen onderzoek aan naar de vraag of het netwerk misbruik maakt van zijn dominante positie op het gebied van sociale media of digitale reclame door het verzamelen en gebruiken van gegevens.

Deel dit bericht

1 Reactie

Simon Quist

Marketplace is de enige mogelijkheid om betaalbare woonruimte te vinden in onze hoofdstad bediend wordt door de particuliere markt de commerciële zich volledig uit de markt heeft geplaatst ” tijd dat ze ergens anders zichzelf verrijken de echte waarde van het vastgoed weer wordt betaald ” Niets meer schaarste maar betaalbaar voor Nederlanders , geboren of geworden een recht is 💪

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond