Deel dit artikel
-

EU wil TikTok Lite verbieden vanwege beloningsfunctie

De EU dreigt met een verbod van een nieuwe dienst die door TikTok in Europa is gelanceerd, omdat het ‘zo verslavend is als sigaretten’. TikTok Lite beloont gebruikers voor het bekijken van video’s.

Het zou de eerste keer zijn dat de EU zijn nieuwe bevoegdheden gebruikt sinds de invoering van de Digital Service Act (DSA) afgelopen augustus.

De commissie gaf TikTok tot woensdag om zich ter verdedigen, waarna de commissie een besluit zal nemen. Maandag zei de commissie dat het geen bevredigende antwoorden had ontvangen van TikTok over waarborgen tegen verslaving.

De app is tot nu toe in Frankrijk en Spanje gelanceerd, ondanks een lopend DSA-onderzoek naar het bedrijf met betrekking tot de bescherming van kinderen.

Gebruikers kunnen Amazon-vouchers, cadeaubonnen via PayPal of TikTok’s Coins-valuta verdienen voor het bekijken van video’s, het leuk vinden van inhoud, het volgen van makers of het uitnodigen van vrienden.

In de VS wordt vermoedelijk deze week al door de Senaat gestemd over een verbod van de reguliere versie van TikTok vanwege zorgen over Chinese inmenging.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond