Deel dit artikel
-

EU verbod op anonieme cryptobetalingen stap dichterbij

Commissies van het Europees Parlement hebben een dezer dagen een verbod goedgekeurd op anonieme cryptotransacties via cryptowallets in het kader van de antiwitwaswetgeving (AML).

Volgens een post op X van Patrick Breyer, een lid van het Europees Parlement voor de Piratenpartei Deutschland (Piratenpartij van Duitsland), keurde een ‘meerderheid van de leidende commissies van het EU-parlement’ de nieuwe AML-wetten goed op 19 maart jongstleden.

Breyer is een van de slechts twee leden die tegen het verbod op anonieme cryptobetalingen hebben gestemd. Ook Gunnar Beck van Alternative für Deutschland (Alternative für Deutschland) stemde tegen het verbod.

Het verbod is specifiek van toepassing op cryptowallets die worden aangeboden door externe serviceproviders, zoals gecentraliseerde beurzen. Het bewaren van crypto in zogenoemde hardware wallets wordt niet illegaal en van daaruit kunnen nog steeds grote bedragen worden overgemaakt.

Volgens de nieuwe regels worden anonieme contante betalingen van meer dan 3.000 euro verboden bij commerciële transacties, en contante betalingen van meer dan 10.000 euro worden volledig verboden bij zakelijke transacties.

De nieuwe wetgeving zal naar verwachting binnen drie jaar na de inwerkingtreding volledig operationeel zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond