Deel dit artikel
-

EU verlengt onderzoek naar overname Navteq door Nokia

De Europese Commissie heeft meer tijd nodig om Nokia’s geplande aquisitie van digitale kaartenmaker Naxteq te onderzoeken.

De Europese Commissie heeft het onderzoek met ten minste 90 en maximaal 125 dagen verlengd. Het onderzoek gaat nader in op eventuele bedreigingen van de overname voor digitale kaartenmakers op de navigatiemarkt.

Navteq CEO Judson Green vertelde in een persbericht nog steeds enthousiast te zijn over de verwachte aquisitie van Nokia, ondanks de uitgestelde uitspraak van de Europese Commissie. "We doen er alles aan om het onderzoek van de Europese Commissie zo goed mogelijk te laten verlopen."

Nokia’s financieel directeur Rick Simonson geeft aan de zorgen van de Commissie ter harte te nemen. "We kijken er naar uit om de transactie te sluiten in goede overeenstemming met de Europese Commissie."

Nokia hoopt met de overname digitale landkaarten en Gps-modules in zijn telefoons te verwerken. Het bedrijf verwacht eind 2008 meer dan 100 miljoen van dit soort toestellen in de omloop te hebben. Hiermee zouden ze drie keer zo groot worden als TomTom.

Ook TomTom wacht op een uitspraak van de Europese Commissie. Zij hopen kaartenmaker TeleAtlas over te nemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond