Deel dit artikel
-

EU-landen komen tot waarborg voor e-commerce

Kopen bij een buitenlandse webwinkel wordt makkelijker nu vijftien landen besluiten een gezamenlijk waarborg te maken.

Op uiterlijk 1 januari 2015 moet zo’n waarborg zijn ingesteld bij de leden van E-commerce Europe, zo tekent Twinkle op uit de mond van Wijnand Jongen. Hij is deze dagen in Barcelona voor de Global E-commerce Summit.

Winkels die zijn aangesloten bij hun nationale variant van Thuiswinkel.org kunnen hierdoor meer zekerheden bieden aan kopers van over de grens. Aan het bijbehorende keurmerk, waarvan de details nog bekend moeten worden, is af te lezen dat een buitenlandse webwinkel zekere juridische en financiële garanties biedt na een aankoop.

Deze nieuwigheid moet de drempels voor pan-Europese e-commerce bevorderen. Betaalmethodes, lokale vertalingen, snelle verzending en een waarborg zijn belangrijke elementen voor de consument voor de betrouwbaarheid van onbekende webwinkels.

Vandaag zijn ook de winnaars van de European E-commerce Awards bekend gemaakt tijdens de Global E-commerce Summit 2014 in Barcelona. De awards zijn een initiatief van Ecommerce Europe en de Global E-commerce Summit om de Europese e-commercemarkt te stimuleren. Ecommerce Europe is de Europese koepelorganisatie voor online retailing waar Thuiswinkel.org in participeert. Een van de winnaars is bol.com.

Bol.com overtuigde de jury met grote stapsgewijze innovatie. Bol.com. Vorig jaar won Coolblue.nl brons in dezelfde categorie.

 

Foto: Moyan Brenn (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan Teunissen

waarom zetten deze rijke ” organisaties ” er zich niet voor in dat de regeringen in deze landen hun plichten nakomen ??? Dat kost niets en is een echte garant dat het veiliger gaat worden. Gekochte keurmerken garanderen voor helemaal niets. De wetten zijn er al, in de hele EU

Joris

Thuiswinkel “waarborg” is geen waarborg, maar alleen een keurmerk. Consumenten kunnen hun geld niet terug krijgen van Thuiswinkel “waarborg” als een ondernemer de bestelling niet levert. Trusted Shops (welke overigens reeds een internationaal keurmerk is) heeft wel een echte waarborg: als de ondernemer niets levert dan krijgt de consument van Trusted Shops tot €2.500 vergoed.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond