Deel dit artikel
-

Euro2000.com en World Online donderdag voor rechter

De website Euro2000.com en World Online verschijnen komende donderdag voor de rechtbank. Euro2000.com claimt nog 4,5 miljoen euro van World Online te krijgen. Gezamenlijk zouden ze tijdens het EK voetbal de site Euro2000.com exploiteren, maar vlak voor aanvang van het kampioenschap trok World Online zich terug, onder druk van de voetbalbond UEFA .

Euro2000.com, een klein internetbedrijf uit de Zaanstreek, stelt dat het aanzienlijke inkomsten is misgelopen doordat World Online op het laatste moment afhaakte. Het bedrijf verwijt World Online contractbreuk.

De bedoeling was dat de site van Euro2000.com het gehele jaar content zou bieden over sportevenementen, waaronder uiteraard het EK voetbal. De samenwerking daarover werd in december 1999 afgesproken, World Online zou zorgen voor content, hosting en marketing.

Euro2000.com kwam met de claim jegens World Online in juni vorig jaar, nadat een Franse rechter had bepaald dat er te weinig onderscheidende waarde aan de naam Euro2000 was verbonden. De UEFA had Euro2000.com voor de rechter gedaagd om de domeinnaam te bemachtigen.

Na het verbreken van de samenwerking, op aandrang van de UEFA, kocht World Online voor veel geld de domeinnaam Voetbal.nl, waar het vervolgens verslag deed van het EK Voetbal. Euro2000.com was tijdens het EK wel actief, maar volgens het bedrijf met veel minder uitstraling dan vooraf was gepland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond