Deel dit artikel
-

Europa akkoord met verplicht quotum voor series van videodiensten

Zeker 30 procent van het aanbod van online videodiensten als Netflix en Amazon moet voortaan uit Europese producties bestaan. Een ruime meerderheid van het Europees Parlement stemde dinsdag in met deze voorwaarden.

Netflix werkte trouwens al volop aan Europese producties, en zal de verplichte dertig procent zeker gaan halen. Zo komt er een verfilming van het boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt en een serie over het studentenmilieu van Amsterdam. Ook produceert Netflix een Frans politiek drama genaamd Marseille en een Italiaanse crimeserie Suburra. Het budget voor Europese series is dit jaar verhoogd naar 1 miljard dollar. Amazon heeft eveneens diverse originele series in voorbereiding.

De lidstaten kunnen videodiensten ook vragen om een financiële bijdrage te leveren aan productie van Europese films en series. Dat is tot nu toe niet mogelijk geweest.

Deel dit bericht

1 Reactie

Olaf

We zitten met z’n allen behoorlijk te mopperen op het huidige protectionisme & beleid van Trump/USA, maar de EU kan er zelf ook behoorlijk wat van…

Onbegrijpelijk dat de EU aan bedrijven dit soort verplichtingen kan opleggen.

En waar houdt dit op? Is een Nederlands bedrijf die uitbreidt naar bijvoorbeeld Frankrijk dadelijk verplicht om minimaal 30% van het aanbod/assortiment aan Franse producten aan te bieden ?

Als Netflix merkt aan de uitgebreide analyses die ze doen op kijkgedrag dat er een duidelijke behoefte is aan Europese producties, komen die er gewoon vanzelf.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond