Deel dit artikel
-

Europa tegen Engelsen: .eu-domeinen inleveren

Personen of instanties in Engeland die eind maart 2019 een .eu-domein hebben, kunnen die zomaar kwijtraken. De Europese Commissie maakt duidelijk dat ze bevoegd is de registraties naar wens in te trekken.

Met een bericht aan de markt (PDF) maakt de Commissie nog even goed duidelijk welke gevolgen de Brexit in het digitale domein zal hebben. Althans, als het de Engelsen geen aparte overeenkomst met de EU sluiten over de .eu-domeinen. In die zin is de mededeling een zet in een politiek schaakspel.

Sinds de oprichting van domeinverstrekker EURid in 2003 en de registratie van de eerste .eu-domeinen in 2006 zijn er een kleine vier miljoen .eu-domeinen vastgelegd. Dat kunnen zowel personen, bedrijven als instanties zijn, zo lang ze maar een vertegenwoordiging hebben in de EU. Zij betrekken de domeinen via een van de tientallen registrars.

De Europese Commissie meldt de markt dat vanaf het tweede kwartaal van 2019 zonder opgaaf van reden .eu-domeinen mag gaan intrekken als die in handen van Engelsen zijn. Immers, het Verenigd Koninkrijk is vanaf dat moment geen EU-lid meer.

Foto: Valters Krontals (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Siem van Dongen - VDO

En Schotland, Wales en N-Ierland dan? 😉

Ralph Doevendans - NewCo2

De vraag is; moet je dat willen? Moet je dat doen? Ik vind van niet!
Het is de schuld van de verwaande EUropese commissie dat landen zich afkeren!
Soevereiniteit wordt landen ontnomen en de EU is verantwoordelijk voor de opgang gekomen immigratiestromen. We kunnen niet eens onze Europese buitengrenzen dichten en beschermen en desondanks wenst de EU commissie de EU uit te breiden met nog meer landen🤔. Inkrimpen zou veel verstandiger zijn. Samenwerking van de Europese landen is belangrijk maar Europese wetgeving belemmert onze ooit verworven vrijheden.
We moeten de EU herzien; afbreken en opnieuw opbouwen. Als hiervoor grenzen tot nader order dicht moeten dan is dat maar zo!!!
Fijne paasdagen allemaal.
Ciao, Ralph

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond