Deel dit artikel
-

Europese adverteerders: 3,2 miljard in online video

De mediabestedingen aan online video door adverteerders groeide in 2018 vier keer sneller dan aan gewone displayreclame in Europa. Video is nu goed voor 31 procent van display. Mobiel is bij de helft van alle reclame-investeringen.

In totaal gaven adverteerders 25,7 miljard euro uit aan internetreclame in de eerste zes maanden van 2018 (Pdf). Dat is tien procent meer dan vorig jaar.

Onderzoeker IHS Markit verwacht dat de online budgetten voor heel 2018 met ongeveer twaalf procent groeien in de 27 Europese markten die het voor het IAB onderzoekt.

De investeringen in videoreclame groeit het hardst. Vier keer sneller dan statische reclame-uitingen. Volgens de onderzoekers gaat 30,8 procent van de 10,4 miljard euro display naar video: 3,2 miljard euro.

Dat zorgt er mede voor dat de zwaarte van Classifieds in de mix wat inboet:

De andere grote trend in de halfjaarcijfers van de Europese reclamemarkt is, dat mobiele reclame bijna goed is voor de helft van alle uitgaven (46,7 procent). IHS Markit zegt niets over hoe deze budgetten bij welke media zijn verdeeld, maar de grootste ontvangers zijn zonder twijfel Facebook, Google en Instagram.

Foto: ian arlett (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond