Deel dit artikel
-

Europese AI-gemeenschap gaat officieel van start

In heel Europa worden dinsdag 15 september de zogenoemde units van ELLIS (European Laboratory for Learning and Intelligent Systems) – waaronder de Nederlandse op Amsterdam Science Park – virtueel gelanceerd.

Het netwerk van in totaal 30 units moet een sterke gemeenschap op het terrein van Machine Learning en Artificial Intelligence creëren in Europa, en zo Europa aantrekkelijk(er) te maken voor talentvolle onderzoekers en Europa concurrerend laten zijn op het terrein van AI.

Binnen ELLIS Amsterdam doet men onderzoek op uiteenlopende terreinen van AI: information retrieval, multi media, computer vision, natuurlijke taalverweking en machine learning.

Een zeer belangrijk onderdeel is het Geometric Deep Learning Research Program. Hierin wil men met geometrische wiskunde inzicht krijgen in de grondslagen van machine learning om zo de scope ervan te verbreden en tot nieuwe toepassingen te komen.

Binnen ELLIS Amsterdam werken twintig wetenschappers van drie verschillende UvA-instituten: het Informatics Institute, het Korteweg-de Vries Institute for Mathematics en het Institute for Logic, Language and Computation. Zij werken nauw samen met collega’s van de andere 29 Europese units, onder meer door tijdelijke uitwisseling van onderzoekers.

Samenwerking vindt ook plaats met partijen buiten de wetenschappelijke wereld, bijvoorbeeld in de labs van het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) op het Science Park met onder andere Qualcomm, Ahold Delhaize, TomTom, Bosch en Elsevier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond