Deel dit artikel
-

Europese hackathon zoekt beste toepassing Blockchain

Belangstellende techneuten kunnen zich inschrijven voor een Europese hackathon in Groningen om misschien wel de basis te leggen om hele bedrijfsketens te ontwrichten.

Van 10 tot en met 12 februari vindt in Groningen een grote hackathon plaats (gratis deelname) waarbij tienduizenden euro’s prijzengeld en de interesse van het grote bedrijfsleven worden verdeeld. Dan vindt namelijk de Dutch Blockchain Hackathon 2017 plaats in The Big Building.

Er zijn vijf tracks waar per track maximaal tien teams van drie tot acht man aan kunnen deelnemen. De themagebieden zijn Internationaal handelen & ondernemen, Toekomstige pensioenketen, Energietransitie, Digitale identiteit en Overheidsdienstverlening. Per track is er een cashprijs van tienduizend, waarvan 7.500 euro voor de winnaar en 2.500 voor de nummer twee.

De thema’s laten zien dat de organisatie en haar supporters zoeken naar fundamentele disruptieve technieken van hun eigen branches en sectoren. Niet eerder kwamen honderden techneuten, belangstellenden en belanghebbenden bijeen om te werken aan real world-toepassingen met Blockchain. Ondernemers, software-ontwikkelaars, studenten, creatieven, interface designers en datawizards bundelen de krachten met specialisten van de Nederlandse overheid, toezichthouders, kennisinstellingen en grote bedrijven.

De tracksponsoren zijn: Rijksdienst voor identiteitsgegevens, Kamer van Koophandel, APG, PGGM, ICTU, Energy Academy Europe, Nuon/Vattenfall en de Gasunie.

Op de laatste dag zal een internationale expert jury met onder andere Alexander Rinnooy Kan en Lex Hoogduin het prijzengeld verdelen onder de beste oplossingen.

StartupDelta ondersteunt het initiatief. Speciaal gezant Prins Constantijn van Oranje-Nassau opent het event op vrijdag de tiende.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond