Deel dit artikel
-

Europese investeerders lopen warm voor blockchain

Venturecapitalistbedrijven beginnen hun interesse voor blockchain om te zetten in klinkende munt. In het jaar 2017 ging voor 160 miljoen euro naar start-ups die zich bezighouden met deze nieuwe digitale infrastructuur.

Cijfers van Dealroom.co laten zien dat er dit jaar veertig investeringen plaatsvonden met een totaal van 160 miljoen euro. Dat betreft Europese technologiebedrijven in de volle breedte, van fintech tot security en van internet of things tot marketing en cleantech.

De optelsom van de geïnvesteerde bedragen in 2017 is ongeveer even groot als toegezegd groeigeld over 2014, 2015 en 2016 bij elkaar opgeteld.

Het bedrag van 160 miljoen euro, verdeeld over 40 bedrijven, laat zien dat het vooral om prille starters gaat. Immers, gemiddeld gaat het om vier miljoen euro. En wanneer de top 3 ‘ontvangers’ worden weggelaten, samen goed voor 57 miljoen euro, dan bedraagt dat gemiddelde nog geen drie miljoen euro.

Dealroom.co, een grote dataverzamelaar, schat dat venturecapitalisten dit jaar voor meer dan twaalf miljard euro in de Europese technologiesector investeren.

Foto: Tayloright via Flickr(cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Yoram - Dealroom.co

Kleine comment: de EUR 12 miljard refereerd aan fondsen opgehaald door VCs, dus geld dat beschikbaar is bij Europese VCs om te investeren. In de technologie sector in Europa wordt in totaal 20 miljard geinvesteerd dit jaar omdat er ook vanuit buiten Europa wordt geinvesteerd

Erwin Boogert

Nuttige toevoeging. Dankjewel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond