Deel dit artikel
-

Europese online aandelenhandel neemt grote vlucht

De markt die enkele jaren terug al als "booming business" werd gezien, gaat nu eindelijk los, zegt IDC . In 2003 zullen er in Europa via 16,8 miljoen Internet-accounts aandelen verhandeld worden. Eind afgelopen jaar waren dat er nog 1,85 miljoen. Duitsland heeft de grootste potentiële markt.

Kortom, goed nieuws voor de online brokers. De groei zal tot gevolg hebben dat de vele lokale online aandelensites ook internationaal groter zullen worden, zoals bijvoorbeeld het Amerikaanse Etrade nu al een wereldwijde trader is. Eind van dit jaar zullen er in Europa 4,4 miljoen accounts zijn.

Over de Nederlandse situatie is IDC niet specifiek, maar het noemt Duitsland wel als grootste potentiële markt. Duitsers zijn namelijk al gewend aan online handelen. Andere groeilanden zijn Zweden en Engeland, en in mindere mate Italië, Frankrijk en Zwitserland. Zweden groeit hard omdat de economie daar hard groeit. Volgens IDC telt het land nu tien sites waar in aandelen gehandeld kan worden. De groei in Engeland komt vooral voort uit het feit dat het land een centrum is van financiele diensten.

Voor de online handelssites is het volgens de bevindingen nu vooral van belang om het marktaandeel te vergroten. Prijs is daarbij voor de consument minder van belang. Achtergrondinformatie des te meer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond