Deel dit artikel
-

Europese online mode- en beautymarkt: 122 miljard euro

De online mode- en beautymarkt in Europa was vorig jaar 122 miljard groot en die groeit komende vier jaar met nog eens achttien procent. Dat komt met name door tweedehands doorverkoop.

Dat komt naar voren in ‘Top 250 Fashion & Beauty Retail Europe’, een jaarlijkse ranglijst waarin de online mode- en beautybranche wordt uitgelicht. Cross-Border Commerce Europe brengt vandaag de tweede editie van dit onderzoek uit.

Hoewel Europa staat voor internationale handel en vrij verkeer van personen en goederen is dit e-commercesegment nog steeds erg landgebonden. De online mode- en beautymarkt realiseert slechts 45 miljard euro omzet via cross-border transacties.

Dat bedrag zal komende jaren groeien, omdat de markt voor tweedehands doorverkoop van kleding met 42 procent gaat groeien tussen nu en eind 2026. Dat is van 15 naar 21 miljard euro. Twee grote faciliterende partijen hierin zijn Vinted en StockX.

De onderzoekers “Naar verwachting zal bijna een zesde van de online modeverkoop in 2026 afkomstig zijn van C2C-marketplaces. Kostenefficiëntie en duurzaamheid zijn twee factoren die de interesse van consumenten in tweedehandsmode aanwakkeren.”

De totale B2C online retailmarkt in de EU bedroeg in 2022 729 miljard euro, waarvan mode zeventien procent uitmaakte.

Foto: Brooke Cagle, op Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond