Deel dit artikel
-

Europese steun voor Hardt Hyperloop

Hardt Hyperloop, het Nederlandse bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van de hyperloop, heeft 15 miljoen euro van de Europese Commissie toegekend gekregen. Het is voor het eerst dat een hyperloopbedrijf substantiële financiële steun vanuit Brussel krijgt.

Hyperloopvoertuigen verplaatsen zich autonoom door buizen op lage druk, aangedreven door een volledig elektromagnetisch aandrijfsysteem, waardoor reizen met de hyperloop energiezuinig en volledig CO2-neutraal is.

Het bedrag vanuit de EIC Accelerator is gegund door het European Innovation Council en helpt Hardt en haar publieke en private partners bij een versnelde ontwikkeling van de hyperloop.

De eerdere steun vanuit de Nederlandse overheid, de provincie en gemeente Groningen, en de partners van het eerste uur zoals de Nederlandse Spoorwegen, Royal Schiphol Group, het staalconcern Tata Steel en bouwconcern Koninklijke BAM Groep, is belangrijk geweest voor de erkenning vanuit Brussel. Hardt Hyperloop werkt samen met deze publieke en private partners in het Hyperloop Development Program (HDP) aan de inpassing van deze nieuwe modaliteit naast auto’s, treinen en vliegtuigen, het formuleren van kansrijke hyperlooproutes en het aantonen van de technologie in het European Hyperloop Center.

Een pilot voor vrachtvervoer tussen de drukste goederenverbinding in Nederland, Amsterdam en Rotterdam wordt onderzocht door bedrijven, overheden en netwerkorganisaties.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond