Deel dit artikel
-

‘Europese subsidie betekent forse opsteker voor AI in Noord-Nederland’

De AI-hub Noord-Nederland krijgt 1,5 miljoen euro voor toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. De hub heeft zich ten doel gesteld om met behulp van dit geld minimaal twaalf AI-gerelateerde projecten te realiseren in de komende twee jaar.

De organisatie heeft hoge ambities: zo wil de hub dat het Noorden nationaal en internationaal herkend wordt als een proeftuin voor de nieuwste technologieën in sectoren die belangrijk zijn voor de regio, te weten Landbouw, Energie, Industrie, Gezondheid, Water, Maritiem, Veiligheid en Mobiliteit.

De organisatie gaat ook het voortouw nemen op het gebied van het delen van data, ontwikkeling van autonome systemen en wat heet Predictive Maintenance. Dit alles in samenwerking met het noordelijke bedrijfsleven, de noordelijke kennisinstellingen en andere nationale organisaties, die werken met Artificial Intelligence (AI).

De AI-hub Noord-Nederland is als een van de zeven regionale hubs aangesloten bij de landelijke AI Coalitie (NL AIC). Deze zet zich in om de AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en initiatieven met elkaar te verbinden.

Door middel van landelijke werkgroepen en overleggen tussen de zeven regio’s wordt een nationaal werkplan uitgerold waarin bredere steun gezocht wordt voor goede, zogenaamde high impact programma voorstellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond