Deel dit artikel
-

‘Europese techbedrijven zoeken 100.000 medewerkers’

Europese start-ups en scale-ups zoeken tot eind 2019 honderdduizend nieuwe medewerkers. Een braindrain dreigt echter naar de VS en China. Daarom roepen directeuren van 500 Europese bedrijven overheden op tot betere regels.

Designers, developers, productmanagers en alles daartussen en omheen zijn broodnodig om de Europese techindustrie draaiend te houden. Bestuurders over het hele continent signaleren vandaag in een open brief dat ze die mensen niet kunnen vinden en behouden als ze hen niet goed kunnen belonen voor het werk. Op andere continenten zijn ze net zo welkom en zijn de beloningsstructuren stukken beter.

“De dagen dat we in de schaduw van Silicon Valley leven zijn voorbij. In Europa worden nieuwe bedrijfsmodellen ontwikkeld die voor economische groei en nieuwe banen zorgen. Maar we hebben te kampen met een flessenhals die de groei belemmert: schaarste in beschikbaar talent. Daarom moeten er methodes komen waarbij start-ups hun personeel beter kunnen belonen met aandelen.”

De ondertekenaars van de open brief zijn samen goed voor bedrijfswaardes die in de vele miljarden euro’s beloopt. Onder hen bijvoorbeeld de directeuren van: Zendesk, Klarna, GetYourGuide, Secret Escapes, Criteo, Taxify, Delivery Hero, HelloFresh, Trustpilot en Fizyr.

Het initiatief is gecoördineerd door de Amerikaanse investeerder Index Ventures, dat onlangs een handboek uitgebracht over het belonen van personeel met aandelen en opties.

Foto: Silicon Prairie News (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond