Deel dit artikel
-

Europese tv-zenders samen in programmatic video

Drie van Europa’s grootste televisiebedrijven richten de European Broadcaster Exchange op. Ze voegen hun programmatic videobereik samen als tegenwicht van Facebook en Google.

TF1, Mediaset en ProSiebenSat.1 kondigen vandaag de oprichting van de European Broadcaster Exchange (EBX) aan. Dat zal zijn hoofdkantoor vestigen in Londen. Het is nog niet bekend met welke DMP- en DSP-technologie de partijen zullen werken.

Door hun online videobereik samen te voegen, kunnen de tv-netwerken uit Frankrijk, Italië en Duitsland een enorme voorraad videoviews aanbieden. Dat is vooral interessant voor adverteerders die pan-Europese campagnes willen opzetten. Die kunnen voor online video nu enkel terecht bij Facebook en Google.

RTL Group richtte begin vorige maand een vergelijkbaar internationaal netwerk op. Toen noemde het zijn exploitant IP Network om tot RTL Ad Connect. Dat is actief in Duitsland, Nederland en Frankrijk en op zijn MCN Stylehaul. Vanwege de samenwerkingsverbanden met ITV en RAI is er ook bereik in Engeland en Italië. Dit netwerk heeft een bereik van 160 miljoen unieke kijkers.

Het is lastig voor RTL om aan te sluiten op de EBX omdat P7S1 en RTL Group dan problemen kunnen krijgen met de mediatoezichthouder op de Duitse markt.

Foto: Paolo Gamba (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond