Deel dit artikel
-

EU-toezichthouders vragen WhatsApp om opheldering over gewijzigde voorwaarden

De Europese Commissie en het netwerk van Europese consumentenautoriteiten hebben een brief gestuurd naar WhatsApp, waarin zij het bedrijf vragen een toelichting te geven op de wijzigingen die het in 2021 heeft doorgevoerd in zijn gebruikersvoorwaarden en privacyvoorwaarden.

WhatsApp moet ervoor zorgen dat gebruikers begrijpen waar zij mee instemmen en hoe hun persoonlijke gegevens worden gebruikt, met name wanneer deze worden gedeeld met partnerbedrijven.

De vragen gaan onder andere over of duidelijke informatie aan consumenten wordt gegeven over de gevolgen van hun keuze de nieuwe gebruikersvoorwaarden van het bedrijf te accepteren of te weigeren; over de redelijkheid van WhatsApps notificaties in de app waarin consumenten gevraagd wordt de nieuwe gebruikersvoorwaarden en privacyvoorwaarden te accepteren; en of consumenten voldoende de kans krijgen om bekend te raken met de nieuwe voorwaarden voordat zij ermee instemmen.

De Commissie en consumentenautoriteiten hebben ook zorgen over de uitwisseling van persoonlijke gegevens van gebruikers tussen WhatsApp en derden of andere bedrijven van Facebook/Meta. WhatsApp heeft tot eind februari om te overleggen met de Commissie en de nationale autoriteiten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond