Deel dit artikel
-

Eventplatform Hopin ontvangt investering van 400 miljoen

Het virtuele eventplatform Hopin ontvangt een investering van 400 miljoen dollar. “Van nul omzet in maart 2020 naar zeventig miljoen in maart 2021.” Oprichter Johnny Boufarhat vertelt hoe Hopin profiteert van het coronavirus.

Nog geen half jaar nadat het Engelse Hopin 125 miljoen dollar groeigeld ophaalde, kloppen investeerders met nog grotere geldbedragen op de deur. Dit keer zijn het Andreessen Horowitz en General Catalyst die met IVP bijna een half miljard steken in de kersverse opschalende start-up. Ze doen dat tegen een waardering van 5,65 miljard dollar.

Hopin is een bedrijf met wiens technologie events worden georganiseerd, maar dan niet in de echte maar in de digitale wereld. Gebruikers organiseren bijeenkomsten met enkele tot heel veel sprekers, publieken van tientallen tot tienduizenden en faciliteiten als lobby’s, chat en aparte kamers voor commerciële partners.

Wat Boufarhat exact gaat doen met het nieuwe geld vertelt hij niet in zijn persbericht en ook niet tegen Techcrunch. Wat hij wel zegt komt in essentie neer op: meer van hetzelfde, maar dan op grotere schaal voor nog meer publiek. Hiertoe nam hij eerder de branchegenoten StreamYard en Topi over.

Eind 2020 kwam er omzet binnen die, omgerekend naar een periode van twaalf maanden, twintig miljoen dollar bedraagt. Nog geen drie maanden later is dat zeventig miljoen. De groei versnelt omdat de interesse voor virtuele events alleen maar toeneemt, ook nu corona vanwege vaccins op of mogelijk over zijn hoogtepunt heen is.

Foto: regroup (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond