Deel dit artikel
-

Exact gaat honderden softwareontwikkelaars aannemen

Boekhoudbedrijf Exact gaat de komende jaren honderden softwareontwikkelaars aannemen. Daarmee is een investering van 70 miljoen euro gemoeid, zo zegt topman Erik van der Meijden tegen het FD. Investeringsmaatschappij Apax heeft maandag formeel een bod uitgebracht van 32 euro per aandeel.

Exact kon in het verleden maar beperkt groeien doordat aandeelhouders een forse dividenduitkering verlangden. Maar de nieuwe eigenaar Apax wil fors inzetten op snelle groei van het internetproduct Exact Online.

Exact heeft momenteel 1550 werknemers in dienst. De meeste ontwikkelaars zitten in Kuala Lumpur. Maar Van der Meijden wil de nieuwe lichting ontwikkelaars in Nederland vestigen. ‘We hebben meer mensen nodig die zich bezighouden met het ontwerp en tegelijkertijd de software gaan bouwen. Dat willen we in Nederland gaan doen, daarom hebben we hier onze merkidentiteit versterkt.’

Exact ontleent steeds meer inkomsten aan de cloud. Dat blijkt keer op keer uit de kwartaalcijfers. Het bedrijf heeft ruim 170.000 cloudklanten wereldwijd.

Bestuur en commissarissen van Exact stemmen unaniem in met het overnamevoorstel van Exact. Aandeelhouders kunnen tot en met 10 februari hun stukken aanbieden.

Dit bericht is 304 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond