Deel dit artikel
-

Ex-Greenhouse Group-ondernemers online succesvol met kindermeubel

Een aantal e-commerce- en marketingspecialisten van Greenhouse Group zet hun expertise in voor de internationale lancering van een kindermeubel. De kickstartercampagne was binnen vier uur al overtekend.

Het idee voor het meubel van Clover Living van oprichters Carly Maas en Julie Westrik vond al snel tractie op Kickstarter. De onderneemsters zoeken tot eind deze maand twintigduizend euro, maar de toezeggingen daarvoor waren in no-time al binnen. Daaruit leerden ze direct de landen kennen waarop ze zich kunnen richten bij de officiële release. Dat zijn: Duitsland, Italië, Engeland en Amerika.

Westrik: “Als jonge moeders waren we zelf op zoek naar een kindermeubel dat niet alleen leuk is voor kinderen, maar wat je als ouder ook zelf kan stijlen zodat het goed staat in je interieur. Dat konden we nergens vinden. Het was toch vaak plastic fantastic of juist heel erg duur.” Met Studio Mango ontwierpen ze een houten, duurzaam zit- en knutselmeubel.

Met de kennis van ex-Greenhouse Group-ondernemers Marijn Maas, Mark Mansveld en Ralf van Lieshout werd een marketingstrategie opgetuigd. De keuze viel op het op- en uitbouwen van het merk en verkoop via de eigen webwinkel. Van Lieshout: “Je wint inderdaad snel bereik op marktplaatsen, maar je raakt ook al snel in een prijsgevecht. Dat willen we per se niet. We beginnen met direct to consumer, willen naar live en social commerce en sluit de fysieke retail daarna niet uit. Uiteindelijk komen we wellicht ook op marktplaatsen, maar dan wel tegen een premium prijs.”

Met de eerste tienduizenden euro’s uit de Kickstarter-campagne gaat Clover Living de eerste batch laten produceren. Dat gebeurt in Azië. Kleine voorraden worden verspreid over de wereld opgeslagen om bestellingen lokaal snel te kunnen vervullen.

De pre-campagne, het proces in de aanloop naar de kickstarter, is ingevuld met Boost Your Campaign.

Van Lieshout: “Branding is alles dat we nu doen. We besteedden daarom bijvoorbeeld veel aandacht aan productfotografie.”

Het kindermeubel zelf is een vrij basaal en stevig object. Een stoel en wandtafel in drie kleuren. De extra verkopen, zie het als add-ons, moeten in de toekomst vorm krijgen met zogeheten themapakketjes. Denk aan magneten, lampjes, bakjes en vakjes in bepaalde thema’s. Bijvoorbeeld: feestdagen, hobby of favoriete. “Maar denk ook aan influencers die als co-creator hun eigen themapakketjes ontwerpen en die ook zelf verkopen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond