Deel dit artikel
-

Expediteurplatform Shypple ontvangt 7 miljoen euro groeigeld

Shypple uit Rotterdam vangt in zijn eerste grote investeringsronde zeven miljoen euro van een Nederlandse investeerders en een Zuid-Afrikaanse. Met digitalisering brengt de start-up vernieuwing in de internationale wereld van het vrachtvervoer.

“Ik omschrijf ons voor het gemak ook wel eens als de Booking.com voor vrachtvervoer over zee en door de lucht”, legt Jarell Habets uit, oprichter en CEO van Shypple. “Op ons platform boek je een container en hebt daarbij direct de communicatie en documentatie tot je beschikking.”

“Wat Booking.com deed in de reisbureaubranche doen wij in de brokeragemarkt. We bieden als het ware een reisbureau voor vrachtvervoer, inclusief een achterliggende een serviceorganisatie.” Het rekent een vergoeding per boeking.

Zo’n drieduizend bedrijven, onder wie bijvoorbeeld Coolblue en HK Living, gebruiken de app om nauwkeurig te volgen wat er in hun containers zit en waar die zich bevinden. “Onze klanten wisten ook direct of hun lading voor of achter de Ever Given lag in het Suez-kanaal.”

Vanochtend maakt Shypple bekend dat het zeven miljoen euro groeigeld heeft opgehaald. De handtekeningen zijn vorige maand al gezet.

De financiering komt van het Dutch Founders Fund, Newton Partners via het Imperial Venture Fund, InnovationQuarter en BOM Brabant Ventures. BOM investeerde al heel vroeg en past bij, in een sederende stapte Patrick Kerssemakers van Dutch Founders Fund als informeel in. Habets koos voor het Nederlandse fonds vanwege zijn grote Europese bereik, voor het Amerikaans/Zuid-Afrikaanse Newtown Partners vanwege zijn domeinkennis en InnovationQuarter vanwege zijn positie in het Rotterdamse ecosysteem.

Het doel van de investering is het bedrijf naar de volgende fase te brengen. Meer bereik, meer klanten, meer transacties. Habets koerst op een groeifactor van twee à drie keer per jaar. Daarvoor investeert hij in sales, marketing en technisch personeel. Overnames worden hiervoor niet uitgesloten, maar er lopen nog geen gesprekken in die richting.

Doordat Shypple end-to-end transparantie en controle biedt over de volledige logistieke processen profiteren gebruikers, in de berekening van de start-up, operationele efficiëntieverbeteringen tot dertig procent.

Vorig jaar realiseerde het bedrijf een omzet van ruim twintig miljoen euro en in het huidige jaar mikt Habets op zestig miljoen.

Wereldwijd zijn er zo’n half miljoen brokers voor vrachtvervoer. Die zijn geworteld in de fysieke wereld van papieren documenten en losse spreadsheets.

Foto: Frans Berkelaar (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond