Deel dit artikel
-

Experian verkoopt prijsvergelijkers

Informatie-exploitant Experian verkoopt zijn engelstalige vergelijkingssites aan een marketingbedrijf uit India.

Met de transactie is 175 miljoen dollar gemoeid. Experian beschouwt PriceGrabber, Classes USA en LowerMyBills niet als kernactiviteit en dat de bedrijven daarom van de hand. De sites werden in de eerste helft van het decennium voor meer dan een half miljard dollar gekocht. De vergelijkers zijn afgeschreven en uit de boeken gehaald.

De kopers is het bedrijf Ybrant Digital uit India. Dat richt zich op marketing via display, search, affiliates, Facebook en e-mail. Het bedrijf is twaalf jaar oud, werkt met 103 miljoen dollar venture capital en breidt hiermee zijn Engelse en Amerikaanse markt met deze overnames. Het heeft naar eigen zeggen kantoren in twintig landen en werkt in Nederland via een lokale vertegenwoordiger.

Deze marktverschuiving werd vanochtend duidelijk bij de publicatie van de jaarcijfers. Experian zag de omzet over het afgesloten jaar met zestien procent stijgen tot 4,5 miljard dollar. Uit de toelichting op de cijfers blijkt de omzet sneller te groeien zonder de vergelijkers dan met.

In 2010 nam Ybrant Digital de internationale portaalsite Lycos over voor 36 miljoen dollar.

Foto: Meena Kadri (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond