Deel dit artikel
-

Experiment met winkelrobot Delhaize krijgt een vervolg

Supermarkt Delhaize verlengt een proef waarbij robots worden ingezet bij een tiental zelfstandige Oost- en West-Vlaamse winkels.

In Poperinge, Roeselare, Zwevegem, Waregem, Harelbeke, Deinze, Lede, Lochristi en Lievegem reed sinds januari een robot rond in de supermarkt van AD Delhaize. De robot draagt de naam Robbie en moest klanten assisteren.

Robot Robbie was een proefproject van zes maanden, waarvoor Delhaize onder meer samenwerkte met Nestlé, een van de grotere leveranciers.

DeDuCo, het bedrijf achter de robot, wil nu gaan experimenteren met elektronische etiketten in de winkels. Daardoor kan de keten de klant tot bij het product zelf brengen. Men kan er zelfs voor zorgen dat het label van het product oplicht, zodat de klant ziet waar hij het kan vinden.

De test gaat verder tot vermoedelijk november of december.

De inzet van robots bij winkels is tot dusverre nergens een groot succes geweest. Walmart experimenteerde ermee in 2017, onder meer voor het controleren van de schappen, maar daar waren menselijke medewerkers toch beter in.

Robots gaan in driehonderd Japanse winkels meehelpen om producten in de schappen aan te vullen. Men kampt er met een personeelstekort. De robots van de fabrikant Telexistence worden in eerste instantie ingezet om drankjes in koelkasten aan te vullen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond