Deel dit artikel
-

EyeOpen wordt onderdeel van Aegon

EyeOpen, de website voor hypotheekadvies, gaat na een overname door Aegon als zelfstandige dochter verder onder de paraplu van verzekeringsintermediair Unirobe Meeùs Groep (UMG). UMG, een volledige dochter van de verzekeraar, zal ondersteuning bieden aan de verdere ontwikkeling van eyeOpen.

EyeOpen, de dienst van ex-ING Diederick van Thiel en Rosali Waleson, biedt sinds 2010 online hulp en advies aan consumenten over hypotheken, lenen, sparen en verzekeren. Na de overname door UMG zal het bedrijf zich ook op zakelijke klanten richten.

Voor UMG biedt de acquisitie van eyeOpen de kans om met behulp van nieuwe technologie op een moderne manier met haar klanten te communiceren over financiële diensten zoals hypotheken en verzekeringen, zo laat het bedrijf weten. Zowel eyeOpen als UMG biedt diensten en producten aan van diverse financiële instellingen.

De twee oprichters Van Thiel en Waleson zullen in de komende maanden de overname begeleiden. Zij richten zich vervolgens op de internationale ontwikkeling van technologie die consumenten helpt hun financiële beslissingen eenvoudig en voordelig te nemen. ‘Rosali en ik zullen, na een welverdiende rust, ons concentreren op  internationale ‘digital advise play’,’ zegt Van Thiel in een toelichting. ‘Vanuit onze onafhankelijke guardian angel filosofie, zullen wij in grote internationale markten proberen slimme technologische hulpmiddelen te creëren voor de consument. Onze ervaring in de Nederlandse markt is daarbij een zeer vruchtbare basis.’

Paul Huibers van Geld.nl vindt de overname van EyeOpen.nl door een verzekeraar een zorgwekkende ontwikkeling.  “Als financiële vergelijkingssite is het belangrijk om onafhankelijk te zijn. Wanneer je je laat financieren door een bank of verzekeraar doe je hier afbreuk aan.”

Vorig jaar is ook al vergelijkingssite Independer.nl overgenomen door  verzekeraar Achmea en Verzekeringssite wordt tegenwoordig gefinancierd door de Britste verzekeringsgroep BLG Group.

Deel dit bericht

2 Reacties

Marnix

Op de website van eyeopen is nergens een bericht over de overname terug te vinden wat ik zeer merkwaardig vind. Hoe nu verder als vergelijker, blijven ze 100% objectief? In dit artikel is alleen een reactie van een concurrent over de onafhankelijk terug te vinden. Ik ben benieuwd naar de antwoorden.

Martijn

Gevalletje pot verwijt de ketel: “EYEOPEN: OVERNAME INDEPENDER IS ONBEGRIJPELIJK”
http://www.vvponline.nl/nieuws/50603

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond