Deel dit artikel
-

Eyeworks trekt stekker uit Advance

Eyeworks is gestopt met marketingbureau Advance, het bedrijf dat het twee jaar geleden overnam.

Dat bevestigt de woordvoerder van Eyeworks aan deze uitgave. Twee jaar heeft Eyeworks geprobeerd om het overgenomen bedrijf op te tuigen en rendabel te maken. Daar slaagde het niet in.

“Er was te geringe belangstelling onder consumenten en adverteerders. Daarom zijn we er begin deze maand mee gestopt.” Met het beëindigen van Advance staakt Eyeworks zelf zijn afdeling Eyeworks 360°/Advance. Dat was bedoeld als crossmediaal platform dat tv, print, online en radio zou samenbrengen voor de markt.

Tot twee weken geleden werkten er vijf vaste medewerkers bij Advance. Met hem wordt gesproken over het beëindigen van de contracten. Mogelijk bestaat voor een enkeling de optie om bij Eyeworks aan de slag te gaan.

Advance was bekend van uitgeefconcepten als JeEchteLeeftijd.nl, WordIkRijk.nl en GoNoGo.nl. Via die sites werden profielen van consumenten aangelegd, die vervolgens werden geëxploiteerd via adverteerders. De Opta vond eind 2009 dat het bedrijf, toen nog in Hilversum gevestigd, op grote schaal de privacy schond. Advance kon niet meer zelfstandig doorgaan en werd door Eyeworks overgenomen, dat het idee had zijn online bereik te kunnen vergroten.

Deel dit bericht

5 Reacties

Gurt

Dus voor Advance is “DeEchteLeeftijd” om te stoppen nu bereikt, het antwoord op de vraag “WordtIkRijk” dus Nee! en de “GoNoGo” dus een NoGo! geworden.

Jasper

En zo blijkt het hypocriete volkskrant artikel, van drie en half jaar geleden, uiteindelijk een langzame doodsteek te zijn geweest.

Paul

Wie weet schrijft Frans nog eens een boek over de opkomst en ondergang van bijna 17 jaar Advance, daar is zoveel gebeurt. Kan Reinout op zijn beurt mooi verfilmen.

Emma

Betere kop was geweest: “Privacy nekt Advance”.

Arthur Detering

Toch opvallend dat ze afgelopen week nog een e-mailing op het bestand van Je Echte Leeftijd verstuurd hebben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond