Deel dit artikel
-

Fabrikant van iPhone gaat elektrische auto’s bouwen

De megafabrikant Foxconn uit Taiwan, bekend als fabrikant van de iPhone, stort zich op de fabricage van onderdelen voor elektrische auto’s. Het ontwikkelde een open platform met software en hardware waarmee opdrachtgevers hun eigen voertuigen kunnen laten bouwen.

Het doel is dat er tussen 2025 en 2027 in elke tiende e-auto onderdelen en digitale diensten van Foxconn zitten. Dat is het plan dat de Taiwanezen vorige week presenteerden.

Het platform, MIH gedoopt, richt zich in eerste instantie op de fabricage van middenklassers en kleinere auto’s. Dat is de massamarkt waarbij de optelsom van lage marges interessant is voor Foxconn. En als bedenker en ontwikkelaar van het automobielplatform verdient het behalve aan fabricage ook aan licentiecontracten.

De software en hardware worden los van elkaar ontwikkeld. Zodoende ontstaan er geen silo’s die standaardisatie tegengaan. Traditionele autofabrikanten lopen qua softwarwekennis en -toepassing in hun auto’s mijlen achter op nieuwe toetreders. Foxconn bestempelt de filosofie van zijn nieuwe bedrijfstak expliciet als ‘het Android voor elektrische auto’s’. Het wil zijn MIH-platform doorontwikkelen met relevante marktpartijen en roept hen op contact te leggen.

Volgens Boston Consulting Group groeit de markt voor elektrische auto’s tussen 2025 en 2030 tot 36 miljoen nieuwe voertuigen per jaar.

De ondertitelde presentatie van het MIH Platform is hier te bekijken:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

(Bekijk op YouTube)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond