Deel dit artikel
-

Fabrikant iPhone toont elektrische auto’s

Foxconn heeft drie referentiemodellen gepresenteerd van elektrische voertuigen die het kan maken voor belangstellenden merken.

Het betreft een Model C, E en T, wat staat voor een suv, een luxe wagen en een autobus. Bestaande en nieuwe marktpartijen in de automobielsector kunnen eigen elektrische auto’s laten maken op grond van het modulaire basissysteem van Foxconn. Zo werkt het in grote lijn ook voor smartphonemerken.

Een jaar geleden deed Foxconn, een dochterbedrijf van Hon Hai uit Taiwan, zijn plannen met elektrische auto’s uit de doeken.

Het doel is dat er tussen 2025 en 2027 in elke tiende e-auto onderdelen en digitale diensten van Foxconn zitten. Dat is het plan dat de Taiwanezen vorige week presenteerden.

Het platform, MIH gedoopt, richt zich in eerste instantie op de fabricage van middenklassers en kleinere auto’s. Dat is de massamarkt waarbij de optelsom van lage marges interessant is voor Foxconn. En als bedenker en ontwikkelaar van het automobielplatform verdient het behalve aan fabricage ook aan licentiecontracten.

De software en hardware worden los van elkaar ontwikkeld. Zodoende ontstaan er geen silo’s die standaardisatie tegengaan.

Er zijn al namen bekend van partners. Onder de eerste belangstellenden bevinden zich AWS (Amazon Web Services), Microsoft, Qualcomm, Texas Instruments (TI), STMicroelectronics, Rohm Semiconductor, MediaTek en Contemporary Amperex Technology. Dat zijn stuk voor stuk bedrijven die vooral bekend zijn uit de internet-, computer- en telecomwereld. Hun interesse laat zien dat de auto-industrie aan de vooravond staat van grote veranderingen.

De presentatie van de drie referentiemodellen:

Het Chinese Xiaomi denkt begin 2024 zijn eerste modellen elektrische auto op de markt te kunnen brengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond