Deel dit artikel
-

‘Fabrikanten verliezen interesse in Android tablet’

De verkoopstop van Googles Pixel C-tablet staat niet op zichzelf. Het lijkt er sterk op dat fabrikanten geen brood meer zien in Android tablets.

Een dezer dagen werd bekend dat de Pixel C-tablet, ooit gelanceerd als tegenhanger van de iPad Pro, uit de schappen is gehaald. Er komt geen nieuwe versie meer. Google geeft de voorkeur aan de Google Pixelbook. Die kan weliswaar ook als tablet gebruikt worden, maar is eigenlijk een laptop.

In heel 2017 hebben grote merken als Sony, LG en Huawei geen nieuwe Androidtablets meer uitgebracht. Samsung beperkte zich hooguit tot een nieuwe versie van Galaxy Tabs. In 2015 en 2016 werden nog tientallen nieuwe tablets uitgebracht.

Ook dit jaar is de verwachting dat de tabletverkoop afneemt. De markt krimpt naar schatting met zo’n 10 procentpunt ten opzichte van 2017. Toch worden er nog altijd zo’n 128 miljoen tablets verscheept. De concurrentie van grotere smartphones is de belangrijkste reden voor de teruggang.

Apple lijkt daarmee de tabletmarkt naar zich toe te trekken. Voor dit jaar zijn diverse nieuwe modellen voorzien van de iPad Pro.

Dit bericht is 18 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond