Deel dit artikel
-

Fabrique, Q42 en KLM winnen Dutch Interactive Awards

Fabrique, Q42 en KLM Royal Dutch Airlines zijn vanavond als grote winnaars van de Dutch Interactive Awards 2013 uit de bus gekomen. De prijs voor ‘Company of the Year’ ging naar het Rijksmuseum.

Ruim veertig bureaus hebben de afgelopen maanden gestreden voor het beste interactieve werk op het Nederlandse web. Na een inspannende jurydag waarbij alle projectteams hun case mochten verdedigen op het gebied van strategie, design en resultaat, was het woord aan de onafhankelijke jury.

Het kiezen van een winnaar was tijdens deze vierde editie van de Dutch Interactive Awards echter niet eenvoudig. Volgens Roeland Stekelenburg, één van de juryvoorzitter, lag het niveau van de cases dit jaar weer hoger dan vorig jaar. ‘Het waren lastige afwegingen die de jury moest maken. Soms waren er wel twee of drie inzendingen in dezelfde categorie die in aanmerking kwamen voor een prijs. De winnaars mogen dan ook erg trots zijn op hun award.’

Er zijn in totaal twaalf onderscheidingen uitgereikt op het gebied van communicatie, e-commerce en marketing. De winnende bureaus en projectteams zijn: KLM Royal Dutch Airlines (2x), Relephant, Q42 (2x), Tam Tam, Fabrique (2x), Innovation Factory, TwoPine, VI Company en Cross Media Communicatie Groep/NoordWest 12. Het Rijksmuseum, wat volgens de jury het afgelopen jaar heeft laten zien baanbrekend te zijn op online gebied, is verkozen tot “Company of the Year”.

De jury over de winnende cases:

Best e-Commerce
Relephant (de Bijenkorf)
Via de responsive website en tablet assisted sales, waarbij het winkelpersoneel Ipads draagt, heeft de Bijenkorf een grote verbetering laten zien in de service naar de klant: dit zie je maar weinig in Nederland.

Best Campaign
TwoPine media (Identity Games)
De campagne ‘het leukste Disney spel van Nederland’ is veelomvattend, zit dicht op de core business en integreert online en offline. Het is een spot on campagne  met internationale competentie is een schoolvoorbeeld van hoe het moet.

Best Brand Site
Fabrique [merken, design & interactie] (Rijksmuseum)
Dankzij de ongeëvenaarde visualisatiekracht en een gegronde winnaar. Het consistent doortrekken van de merkwaarde in alle uitingen is bijzonder knap gedaan. We kunnen het zelfinitiatief voor digitalisering prijzenswaardig noemen.

Best Online Service B2C
KLM Royal Dutch Airlines
De enige echte online service in deze categorie. De koppelingen komen overeen en qua ROI heeft KLM het perfect voor elkaar.

Best Activation
VI Company (RTL Z Beursspel)
Een niche concept dat een saai onderwerp spannend maakt. De diverse kanalen zijn goed geïntegreerd en benut. Het is een knap staaltje werk om de doelgroep en de mate van engagement te vergroten, evenals het real time aspect van het spel zelf.

Best Tools & Applications
KLM Royal Dutch Airlines (Meet & Seat)
KLM is in staat geweest om Social Media in de kernprocessen van KLM te integreren. Daarnaast is KLM niet in de verleiding gekomen om de profielen voor een ander (marketing) gebruik aan te wenden; daarom een terechte winnaar!

Best Online B2B Platform
Tam Tam (FloraHolland)
In een zeer traditionele bedrijfstak is FloraHolland zich op tijd bewust geworden dat innovatie van levensbelang is. Met de oplossing is een grote verandering en verschuiving van fysieke naar virtuele handeling bereikt. Een terechte winnaar omdat de case laat zien dat ook traditionele bedrijven zich kunnen vernieuwen.

Best Corporate Site
Fabrique [merken, design & interactie] (Wageningen UR)
In deze categorie steekt dit initiatief er met kop en schouders er bovenuit. De universiteit van Wageningen zit op een berg aan content en heeft met deze website de manier gevonden om dit overzichtelijk naar buiten te brengen.

Best Social for Business
Innovation Factory (Liander)
Samen Slim is een zeer sterk concept met een buitengewoon goede implementatie en een aantoonbaar businessresultaat. Dit solide online platform is gebruikt voor verbeteringen in het bedrijf wat een gunstig effect heeft voor de werknemers, klanten en bedrijfsresultaat. De ideeënbus on steroids!

Best Loyalty & CRM
Cross Media Communicatie Groep en NoordWest 12 (Mijn Vismaat)
Sportvisserij Nederland heeft een grote stap durven zetten door het grootste deel van het marketinggeld in een app te steken. Er zijn veel slimmigheden ingebouwd die wijzen op echte verdieping in de gebruiker. Visserij Nederland heeft een “Visbook” opgezet, die écht slaagt!

Disrupter of the Year
Q42 (Philips Hue)
Deze wereldwijde lancering van Internet connected lamps is een mooi en vooral ook praktisch voorbeeld van Internet of Things en een ingenieuze invulling van de beleving van licht. Het heeft een enorm bereik, zeker bij brede acceptatie van de toegepaste API’s voor de ontwikkeling van apps.

Company of the Year: het Rijksmuseum
De campagne en aandacht voor het vernieuwde Rijksmuseum is zeer geslaagd. Met de implementatie van de Rijksstudio, waardoor iedereen de collectie gemakkelijk kan ontdekken, delen en hergebruiken, laat het Rijksmuseum zien welke richting musea in de toekomst op gaan. De site lijkt er voor te zorgen dat mensen die normaal niet zo snel naar het Rijksmuseum gaan, nu wel graag willen. Een prachtig voorbeeld van succesvolle inzet van innovatieve online oplossingen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Erwin Boogert

En voor de volledigheid: geen prijs maar wel als enige een eervolle vermelding door de jury: Enrise/Carsom.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond