Deel dit artikel
-

Facebook F8: nieuwe VR headsets, nieuw Facebook ontwerp en Messenger desktop apps

De VR headsets Oculus Quest en Oculus Rift S zullen vanaf 21 mei beschikbaar zijn in Nederland. Dat is vandaag bekend gemaakt op het ontwikkelaarscongres F8 in San Jose.

Zowel de Oculus Quest als de Oculus Rift bevatten Oculus Insight technologie waarmee je vrij kunt bewegen.

De Oculus Quest is een los verkrijgbare VR-headset die werkt zonder kabels en pc of laptop. Hij wordt geleverd met 50 games, waarvan een deel speciaal ontwikkeld is voor de Quest. De Oculus Rift S is wel verbonden met de pc, resulterend in een meer realistische speelervaring.

Oculus Quest kost vanaf 449 euro en Oculus Rift vanaf 449 euro. Te bestellen via Oculus.com en Coolblue.nl.

Het belangrijkste nieuws buiten de twee headsets is het nieuwe ontwerp van Facebook, waarin het traditionele blauw plaatsmaakt voor meer wit. Gebruikers krijgen in het nieuwsoverzicht meer berichten van groepen te zien. Ook heeft Facebook een heel nieuw logo ontwikkeld. Ook de zakelijke omgeving Workplace krijgt zo’n makeover.

Europese gebruikers zullen daarvan nog weinig merken. Het vernieuwde Facebook-ontwerp wordt eerst beschikbaar in de app in de Verenigde Staten.

Het Portal scherm dat Facebook al enige tijd verkoopt, en vergelijkbaar is met Amazons Echo Show en Googles Home Hub, krijgt ondersteuning voor WhatsApp videobellen. Portal zal vanaf het najaar ook eindelijk in Europa verkrijgbaar zijn.

Facebook Dating is voortaan in negentien landen beschikbaar, waaronder Vietnam, Bolovia, Laos, Peru en Guyana. Nieuw is een soort blind date functie genaamd Secret Crush.

In zijn inleiding stond Mark Zuckerberg lang stil bij augmented reality. Hij schetste een toekomst waarbij je tv kijkt via een bril of virtueel schaakt met vrienden ‘zonder fysieke dingen aan te schaffen’. Sinds 2017 heeft Facebook de AR Studio software waarmee AR toepassingen ontwikkeld kunnen worden. Vanaf deze zomer is die software ook te gebruiken voor Instagram.

Nieuw in Instagram is de mogelijkheid voor influencers om artikelen die in berichten of Stories worden vermeld direct te verkopen. Die optie blijft voorlopig wel beperkt tot de VS en alleen Gigi Hadid, Kim Kardashian West, Kris Jenner, Kylie Jenner en Leesa Angelique mogen het voorlopig uitproberen.

Ander nieuws was dat Facebook een officiële app voor Facebook Messenger gaat uitbrengen voor de Mac. Messenger Desktop beperkt zich tot chat en (video)bellen zonder de toeters en bellen van de mobiele app. De mobiele app wordt slanker om hem sneller op te laten starten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond