Deel dit artikel
-

Facebook voor 41 procent tieners grootste sociale site

Hoewel 71 procent van de Amerikaanse tieners op Facebook zit, geeft 41 procent aan dat dat ook zijn meestgebruikte social kanaal is. Instagram en Snapchat zijn vooral bij meisjes groot.

Het jaarlijkse social-onderzoek van Pew Research laat zien hoe de Amerikaanse jeugd met social media omgaat. Facebook is onbetwist de grootste in termen van bereik, maar gekeken naar gebruiken zijn er kapers op de kust.

Wanneer de 13- tot 17-jarigen wordt gevraagd welke dienst ze het meest gebruiken is het in minder dan de helft van de gevallen Facebook. Opgeteld zijn Instagram, Snapchat en Twitter even populair. Anders gezegd: er staat geen maat op Facebook maar het bedrijf heeft geen monopolie.

Pew laat ook zien dat jongeren niet in een eendimensionale wereld leven met alleen Facebook. Zeven op de tien zit op meer social networking-sites.

Opvallend is dat de beeldgedreven diensten Instagram en Snapchat verhoudingsgewijs meer vrouwelijke dan manlijke gebruikers hebben: respectievelijk 61 en 51 procent. Jongens spelen liever spelletjes op een console, tablet of telefoon.

Gekeken naar inkomen van het huishouden waarin ze wonen, zijn de rijkere tieners minder vaak op Facebook en vaker op Instagram.

Foto: Garry Knight (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Hans Drenth

Benieuwd hoe dat in Nederland ligt – mijn eigen kinderen (15, 13 en 13) zijn al een jaar of twee helemaal van fb af (“dat is voor oude mensen”) en dat geldt ook voor al hun vrienden… Ook zou ik graag de ontwikkeling in de tijd zien, dus hoe de marktaandelen zich ontwikkelen

Erwin Boogert

Nederlandse cijfers ken ik niet en Pew zegt dat zijn onderzoek niet is te vergelijken met de resultaten van vorig jaar omdat ze een andere meetmethode gebruikten. Maar als je daar niet naar luistert, hoor je dat vorig jaar 77% van de tieners op FB zit en deze periode 71%. Dat komt denk ik wel overeen met het beeld dat jij schetst.

Leonne

En……………..hoe zit het met onze NEDERLANDSE tieners?

Erwin Boogert

Daar zegt dit onderzoek niets over omdat het over de Amerikaanse tieners gaat. Maar er is geen reden om aan te nemen dat Nederlandse tieners fundamenteel anders zijn dan Amerikaanse. Het zou mij niets verbazen als ze naast Facebook wel eens een andere app op hun telefoon hebben om indrukken te delen met bekenden. Maar daar kan ik geen actuele cijfers aan hangen.

Brendan Thesingh

33% Google+. In het Amerikaanse bericht hierover begreep men dat eigenlijk niet. Zou door accounts van tieners op scholen komen. Maar goed op dezelfde hoogte als twitter in Amerika voor tieners niet kwaad.

Ed Sabel

en alweer een onderzoek waarin de invloed van Whatsapp niet wordt meegenomen. Jammer.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond