Deel dit artikel
-

Facebook laat alle remmen los met video advertenties

Facebook breidt de mogelijkheden voor adverteerders op het gebied van video flink uit. Voortaan kunnen video’s ook door reclame onderbroken worden. Ook live video kan voortaan met advertenties verrijkt worden.

Tot nu toe kende Facebook alleen pre-roll advertenties, die voorafgaand aan video’s worden getoond. Daar komen zogenoemde mid-roll advertenties bij – Ad Breaks noemt Facebook ze – voor een aantal (Amerikaanse) adverteerders via het Audience Network. Met het Audience Network kan men het bereik van advertentiecampagnes uitbreiden tot buiten Facebook via onder meer mobiele apps, en mobiele websites.

Reclame van 20 seconden voor live video is beschikbaar voor uitzendingen vanaf 300 kijkers en 2000 volgers. Die reclame kan om de vijf minuten ingevoegd worden, vergelijkbaar met prime time televisie in de VS.

Facebook gaat videopartners die onderbrekende reclame toestaan ook extra belonen. Zij krijgen 55 procent van de gegenereerde inkomsten.

In de toelichting op de kwartaalcijfers gaf CEO Mark Zuckerberg al aan dat Facebook flink in video wil investeren. Zo gaat Facebook net als Netflix of in ons land KPN investeren in eigen content.

Eerder deze maand heeft Facebook de komst van een app voor de Apple TV en andere tv platforms zoals die van Amazon bevestigd. Daarmee wil het sociale netwerk de video’s naar het grote scherm brengen.

Verder wordt het geluid bij video’s voortaan standaard afgespeeld, ook tijdens het bekijken van de tijdlijn. Gebruikers kunnen het geluid uitzetten, maar het is duidelijk dat men daarmee adverteerders tegemoet wil komen.

Het betekent flinke concurrentie voor Googles YouTube en het besluit om volgend jaar te stoppen met reclamespotjes van 30 seconden die niet kunnen worden weggeklikt heeft daar zeker mee te maken. Het aantal verplichte videoboodschappen van 15 of 20 seconden bij YouTube zal waarschijnlijk wel groeien.

Deel dit bericht

6 Reacties

bert

Wat? Met Adblock heb ik steeds weer zo’n gevoel dat er dingen gebeuren waar ik totaal geen erg in heb. Alleen kom je op school kinderen, staat de juf steeds advertenties te skippen in youtube. Waarom scholen de adservers niet op de hostsfilter van het netwerk zetten blijft onbegrijpelijk.

Dave

Vooral doorgaan met op deze manier adverteren. Wie nog geen adblocker had zal het nu zeker installeren.

Kees

Wanneer worden advertenties onderbroken door content?

willem - Active Vision

“Ook live video kan voortaan met advertenties verrijkt worden.”
Het gaat mij om het woord “verrijkt”. Dit moet zijn “verziekt”.
Die Suikerberg wordt nog steeds als goeroe gepresenteerd, maar is gewoon een zieke geest die iedere beschikbare mind vol wil stoppen met commercials.

Jan

Ik kijk tot de reclame begint en dan scroll ik verder. Niemand vind die onderbrekingen leuk. Als ze zo verder doen hoeft FB niet meer voor mij !

Martin

Ons hele leven worden we verplicht naar reclame te kijken nu ook in Facebook ik erger me al decennia lang aan reclame en kijk daarom geen tv doe films bekijken op mijn pc zonder reclame en al die bagger dat op tv is is niet aan mij besteed. En iedere keer honderd herhalingen ook in de reclame Carglass – is er nog wc papier – hamsteren – wat doet de tandarts enz. enz. En de zenders die mij interesseren NG – Discovery – History om de 15 minuten reclame ik heb er nooit aan kunnen wennen en zal er ook niet aan wennen.
En het is afgesproken werk als op een zender reclame is dan is het op bijna alle zenders want als je zapt zit je in een andere reclame. Zelf je tv pakket samenstellen zou interessant zijn.
Maar nu reclame in Facebook ik denk serieus na of ik nog op Facebook wil blijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond