Deel dit artikel
-

‘Facebook wil bedrijfsnaam veranderen’

Facebook verandert mogelijk zijn bedrijfsnaam om zijn vele activiteiten beter te weerspiegelen, zeker nu het een nieuw virtueel platform of metaverse wil bouwen.

Volgens The Verge wordt de naamsverandering volgende week aangekondigd voorafgaand aan of tijdens de jaarlijkse Connect-conferentie van het bedrijf op 28 oktober.

De naam Facebook blijft uiteraard bestaan voor het gelijknamige sociale netwerk, maar Instagram, WhatsApp en Oculus zouden onderdeel worden van een nieuw moederbedrijf, vergelijkbaar met Alphabet, waaronder Google valt.

Over de naam wordt nog volop gespeculeerd, maar The Verge gokt op Horizon, de naam van de nog onuitgebrachte VR-dienst van Facebook die het bedrijf de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. De app voor deze dienst werd onlangs veranderd in Horizon Worlds.

De naam Horizon zou ook de ambities van topman Zuckerberg weerspiegelen. Hij heeft afgelopen zomer een speciaal metaverse-team opgezet. Chef AR en VR, Andrew Bosworth, wordt gepromoveerd tot chief technology officer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond