Deel dit artikel
-

Facebook stapt in dating

Facebook wordt binnenkort ook een datingapp. Facebook topman Mark Zuckerberg maakte dat bekend op de ontwikkelaarsconferentie F8 in het Californische San Jose. Wie op zoek is naar een partner voor een duurzame relatie, kan een profiel aanmaken.

Ook al lijkt Facebook niet meteen te willen concurreren met Tinder, gebruikers moeten specifiek aangeven dat hun profiel wordt gedeeld, beleggers lieten Tinder-exploitant Match Group vanavond meteen vallen. De koers daalde met 9 procent.

Het datingprofiel is overigens niet zichtbaar voor vrienden, alleen de voornaam en een foto worden gedeeld. Geïnteresseerden kunnen via een speciale chatruimte, niet gerelateerd aan Messenger, contact met elkaar zoeken. Wanneer de datingdienst beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.

Ook nieuw is een optie om bij incidenten, zoals branden, snel met vrienden te communiceren, zodat die snel op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Facebook introduceert binnenkort ook Clear History. Daarmee kunnen gebruikers hun geschiedenis van activiteiten wissen, op dezelfde manier als je cookies in een browser verwijdert.

Zuckerberg ging vanavond wederom in op de aanpak van nepnieuws en het dataschandaal van Cambridge Analytica. Hij herhaalde wat Facebook daar aan gaat doen, zoals de inzet van feitencheckers.

Zuckerberg ligt nog steeds onder vuur vanwege het dataschandaal waarbij gegevens van miljoenen gebruikers zijn gebruikt voor politieke doeleinden.

Het Brits parlement stelde vandaag zelfs een ultimatum aan Zuckerberg. Als de Facebook topman niet vrijwillig op komt dagen om te getuigen, wordt hij daartoe formeel gesommeerd zodra hij voet zet op Brits grondgebied. Zuckerberg had vandaag technisch directeur Mike Schroepfer gestuurd.

Zuckerberg bedankte vanavond ook Jan Koum van WhatsApp, die besloten heeft om Facebook te verlaten vanwege verschil van inzicht over privacy. WhatsApp krijgt binnenkort, zo meldde Zuckerberg, ondersteuning voor videochat voor groepen. Facebook Messenger krijgt een volledig nieuw ontwerp, waarbij privé en zakelijke gesprekken beter van elkaar gescheiden worden.

Zuckerberg ging ook nog in op Oculus, de VR-dochter brengt zijn langverwachte VR bril Go vandaag uit voor 23 landen, waaronder Nederland. De aanwezige ontwikkelaars gaan deze week allemaal met een gratis bril naar huis. In Nederland kost de bril 220 euro.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond