Deel dit artikel
-

Facebook deze week met videoreclame

Adverteerders kunnen vanaf deze week videoreclame gaan vertonen in de timeline van Facebookgebruikers. De commercials starten automatisch en worden op zowel de vaste als mobiele kanalen vertoond.

Dat is wat Facebook vandaag bekend gaat maken, aldus The Wall Street Journal. Videoadverteren wordt vanaf aanstaande donderdag mogelijk. De tariefstelling is niet helemaal bekend, maar de krant noemt een bedrag van twee miljoen dollar per dag om de hele Amerikaanse populatie te bereiken.

Of de video’s automatisch gaan spelen zonder of met geluid zal ook later vandaag bekend moeten worden. Gebruikers ervaren het als storend als apparaten de controle overnemen. Onbedoeld indringend geluid kan die negatieve ervaring nog eens versterken.

Vanuit commercieel oogpunt is videoreclame een logische toevoeging aan Facebooks reclamepakket. Merkadverteerders zoeken steeds vaker naar andere kanalen dan televisie om hun commercials te vertonen. Enerzijds omdat het online kanaal voor extra bereik kan zorgen, maar anderzijds omdat het voor sommige (jongere) doelgroepen misschien wel het enige effectieve kanaal is om hen te bereiken.

Waar online kanalen voorheen nog leken te strijden om een hap uit de tv-budgetten lijkt die hap nu te worden genomen.

Een recent onderzoek van Stichting Kijkonderzoek laat zien, dat de groep 13- tot 19-jarigen per dag nog maar 46 procent beeld ziet dat voor de televisie is geproduceerd (2012: 47 procent). De rest is user generated video (26 procent) en andere professioneel geproduceerde AV-content (29 procent, denk aan muziekclips op YouTube en webisodes).

De internationaal werkende spellenexploitant Spil Games zei onlangs tegen Emerce dat zijn video-inventory al maanden is uitverkocht.

Foto: nSeika (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond