Deel dit artikel
-

Facebook gaat bedelen om likes afstraffen

Bedelen om likes en reacties bij Facebook wordt voortaan flink afgestraft. Het sociale netwerk zet machine learning in om dit soort berichten te detecteren.

Bedrijven of personen die herhaaldelijk dit soort berichten plaatsen worden al de komende weken op het strafbankje gezet. Hun berichten zullen domweg minder mensen bereiken.

Facebook spreekt in een blogpost over vote, react of share bating. Het doel van het uitlokken van reacties is een hogere engagement, waarmee bedrijven graag te koop lopen.

De maatregelen hebben dan ook vooral betrekking op de bedrijfspagina’s. Of ze ook al meteen gelden voor niet-Engelstalige berichten wordt door Henry Silverman, Operations Integrity Specialist, niet nader toegelicht.

Het algoritme weet volgens Silverman het bedelen goed te onderscheiden van het vragen om advies of hulp bij bijvoorbeeld de vermissing van kinderen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Freddy

Dit waren de drie overige opties voor MKB bedrijven (die niet betaalde ads willen inzetten) om nog enigszins organisch bereik te creëren…

Jeroen

Zolang Facebook pagina’s in Nederland zoals “Waarnaartoe” ongestraft like deel en win acties kunnen inzetten voor hun klanten, denk ik niet dat dit zo snel in Nederland uitgerold zal worden door Facebook

Omar Boussaïd

@Freddy dat is niet waar. Het is juist goed dat Facebook dit soort acties afstraft. Je kunt nog steeds organisch talloze mensen bereiken. Dit doe je door goede content te maken die mensen willn zien ipv

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond