Deel dit artikel
-

Facebook gaat meer nieuws brengen

Facebook gaat voortaan meer nieuwsartikelen plaatsen op de tijdlijn die ook langer blijven staan. Artikelen waarop door vrienden gereageerd worden zullen daarnaast vaker terugkeren.

Facebook toont voortaan ook gerelateerde berichten onder nieuwsartikelen. Het verschil zal vooral op mobiele apparaten te merken zijn. Facebook kruipt daarmee nog dichter op Twitter.

Vooral media krijgen steeds meer verkeer dankzij Facebook. De site BuzzFeed zag het aantal verwijzingen vanuit Facebook in een jaar tijd met 855 procent toenemen. Dus is het verstandig om content op Facebook te promoten, stelt het sociale netwerk. Facebook moet meer een persoonlijke krant worden. Gebruikers hebben ook aangegeven dat ze inhoud van hoge kwaliteit willen.

Intussen heeft Apple bevestigd dat het Topsy Labs heeft overgenomen, een zoekmachine die conversaties op Twitter, Google Plus en andere sociale media analyseert. Apple betaalde 225 miljoen dollar voor de startup. Een verdere toelichting is niet gegeven, maar de professionele versie van de zoekmachine – Topsy Pro Analytics – wordt vooral door adverteerders gebruikt.

Het zou ook kunnen, veronderstelt The Wall Street Journal, dat de technologie wordt ingezet voor Apples iTunes Radio. Luisteraars zouden bijvoorbeeld kunnen worden gewezen op muziek of artiesten die op Twitter worden genoemd.

Vooralsnog is Topsy niet uit de lucht en nog steeds (gedeeltelijk gratis) te gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond