Deel dit artikel
-

Facebook gaat whatsappen

Facebook heeft zijn chatapp voor iOS zodanig vernieuwd dat ook met relaties buiten Facebook kan worden gecommuniceerd, zolang die maar in het telefoonboek van de smartphone staan. Een Android-versie is onderweg.

Facebook Chat begon als een desktoptoepassing, maar al gauw kwam er een mobiele app bij. De nieuwe versie Facebook Messenger is al in beperkte kringen uitgetest. Toch is de chatapp tot nu toe niet echt aangeslagen. Apps als WeChat en WhatsApp hebben 200 tot 350 miljoen gebruikers. Hoeveel gebruikers de app van Facebook heeft, is niet bekend.

Chatapps lijken de volgende internetrage te worden na het succes van WhatsApp. Zo blijkt Snapchat een bod van drie miljard dollar van Facebook te hebben afgeslagen. De marktwaarde van deze startup is inmiddels al zo’n vier miljard dollar.

De opkomst van chatapps gaat ten koste van de omzet uit SMS-verkeer. Informa denkt dat de markt zal slinken naar 23 miljard dollar in 2018. Vooral in Zuidoost-Azië zal de teruggang te merken zijn. Volgens Ed Achterberg van Telecompaper bieden telecombedrijven daarom steeds vaker onbeperkte SMS-bundels aan. “We hebben in Europa al aanbiedingen gezien van drieduizend sms’jes per maand, dat is praktisch onbeperkt. Met gesprekken gaat het dezelfde kant op. Het wordt de sambal bij de Chinese maaltijd.”

Deel dit bericht

3 Reacties

Davey Groothedde

Hier kon je op wachten.. Maar wel een vernieuwing in de goede richting!

Frits

“De nieuwe versie Facebook Messenger” – “De nieuwe versie van Facebook Messenger”
“Facebnook” – “Facebook”
“Snaphat” – “Snapchat”
“SMS verkeer” – “sms-verkeer”
“SMS bundels” – “sms-bundels”

Jeroen voor 't Hekke

Deze stap hebben ze een jaar geleden al aangekondigd tijdens LeWeb in Parijs: http://jeroen.io/leweb-facebook-lanceert-een-whatsapp-killer/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond