Deel dit artikel
-

Facebook, Google, Twitter en Microsoft gaan data uitwisselen

Facebook, Google, Twitter en Microsoft hebben het Data Transfer Project aangekondigd, een gezamenlijk platform om content en adressen van vrienden tussen de diensten uit te wisselen.

Het initiatief is vorig jaar al opgestart en bestaat uit een aantal API’s om gegevens uit te wisselen. Wie bijvoorbeeld een nieuwe fotodienst wil uitproberen kan dan al zijn foto’s van bijvoorbeeld Instagram of Facebook importeren. Ook wordt het makkelijker om data van bepaalde diensten

DTP is nog in ontwikkeling, de desbetreffende tool zal dan ook pas in de nabije toekomst gebruikt kunnen worden. Tegen die tijd zullen ook meer partners zich hebben aangesloten.

Deel dit bericht

3 Reacties

Wouter Blom - Online Marketing Bureau Stamark

de juiste titel is dan dus: Facebook, Google, Twitter en Microsoft gaan data portabiliteit mogelijk maken.

Een deel daarvan is vereist in de GDPR wetgeving. Enige reflectie op het voornemen is dan wel leuk denk ik?
Wellicht is het niet voor GDPR maar een bedreiging voor de privacy?

Fred

GPDR kent idd een recht op dataportabiliteit, maar dat houdt alleen maar in dat de gegevens in een gestructureerd, gangbaar en machineleesbaar formaat moeten worden aangeleverd. Niet dat er tools moeten komen waarmee je data makkelijk kunt verhuizen.

Kortom, dit initiatief staat daar los van (deze partijen opereren bovendien wereldwijd en niet alleen in Europa).

Jan

Om content en adressen van vrienden/contacten uit te wisselen zou volgens de GPDR dan wel weer toestemming nodig zijn van die contacten. Ik ben benieuwd of en hoe ze dit gaan inbouwen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond