Deel dit artikel
-

Facebook verwacht impact blokkade volgcookies Apple in tweede kwartaal

Facebook maakt zich nog steeds zorgen over de gevolgen van de beperkingen die Apple in iOS 14.5 heeft doorgevoerd. Adverteerders hebben expliciet toestemming nodig van gebruikers die ze willen volgen. Eerder schatte Facebook dat de maatregel kan leiden tot een daling van meer dan vijftig procent van zijn inkomsten.

Facebook verwacht de impact vanaf het tweede kwartaal. Toch denkt het platform dat de totale omzetgroei in het tweede kwartaal stabiel zal blijven of zelfs iets hoger zal uitvallen dan in het eerste kwartaal van 2021.

Vooralsnog gaat het Facebook voor de wind. De omzet van Facebook is afgelopen kwartaal met 48 procent toegenomen naar 26,1 miljard dollar, een enorm verschil met de 17,7 miljard van een jaar geleden. De nettowinst verdubbelde bijna, naar 9,4 miljard. Beter dan door analisten was voorspeld.

De stijging is volgens Facebook zelf toe te schrijven aan een hogere gemiddelde prijs per advertentie en een hoger aantal verkochte advertenties (12 procent groei).

Het aantal dagelijks actieve gebruikers is gestegen naar 1,8 miljard, een stijging van 8 procent op jaarbasis. Het aantal maandelijks actieve gebruikers kwam intussen uit op 2,85 miljard.

Het aandeel Facebook eindigde zojuist (nabeurs) 6 procent hoger.

 

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond