Deel dit artikel
-

IPO Facebook zorgt voor extra durfkapitaal

De beursgang van Facebook aanstaande vrijdag is wellicht goed nieuws voor honderden startups. Een handvol durfkapitalisten krijgt veel geld voor hun aandeel in Facebook. Geld dat later weer gebruikt zou kunnen worden voor nieuwe investeringen.

Dat geldt met name voor Accel Partners, Greylock Partners en Meritech Capital, die al heel vroeg in Facebook hebben geïnvesteerd, namelijk vanaf 2005, toen het bedrijf nog grotendeels in de schaduw stond van MySpace.

Het belang van Meritech en Greylock is inmiddels meer dan 1 miljard dollar waard. De grote winnaar is echter Accel Partners, dat in 2005 12,7 miljoen dollar investeerde in Facebook. Met een aandelenkoers van minimaal 31 dollar moet hun belang 6,3 miljard dollar waard zijn.

Greylock maakte ook al een klapper met zijn investering in LinkedIn, dat vorig jaar 352,8 miljoen dollar uit de markt haalde. Ook was Greylock aandeelhouder in Instagram, dat voor 1 miljard dollar aan Facebook wordt verkocht als toezichthouder FTC akkoord gaat.

Een late investeerder in Facebook is Andreessen Horowitz, die pas in 2010 een belang namen in Facebook. Zij zullen genoegen moeten nemen met een bescheiden winst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond