Deel dit artikel
-

Facebook naar 1,86 miljard gebruikers

Facebook blijft maar groeien. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers steeg het afgelopen kwartaal naar 1,86 miljard, 17 procent meer dan een jaar terug. 1,74 miljard mensen gebruiken Facebook mobiel.

Zij hielpen Facebook aan 8,81 miljard dollar omzet. Daarvan kwam 8,6 miljard van advertenties, 53 procent meer dan vorig jaar. 84 procent van die advertenties werden mobiel bekeken. Onder de streep hield Facebook 2,4 miljard dollar over.

De resultaten overtreffen de verwachtingen van analisten, die op 8,51 miljard omzet en een winst per aandeel van 1,31 dollar hadden gerekend.

Zoals gebruikelijk wordt geen inzicht gegeven in cijfers van dochterbedrijven Instagram, WhatsApp en Oculus. Die laatste heeft een claim aan de broek van gamesuitgever ZeniMax. ZeniMax wil 4 miljard dollar compensatie omdat oud-werknemer John Carmack computercode naar Oculus heeft meegenomen. Oculus-topman Carmack is het brein achter games als Quake, Wolfenstein en Doom. Een jury uit Texas zou ZeniMax een half miljard dollar hebben toegewezen. Medeoprichter Palmer Luckey van Oculus erkende dat hij een programma van ZeniMax heeft gebruikt om een vroege versie van de Oculus Rift te demonstreren.

Op beleggers maakt het conflict geen indruk. Nabeurs steeg de koers van Facebook met 3 procent tot een record van 137 dollar.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

bert

Vanmorgen stond nog in de krant dat Google meest waardevolle merk is en Apple heeft ingehaald. Volgens mij hoort die eer aan Facebook. 1,86 miljard gebruikers, kunnen niet veel bedrijven nadoen.
Google is volstrekt inwisselbaar door 10 andere partijen voor iedere dienst die ze aanbieden, en Apple die zit op het punt van de berg, kan enkel omlaag.
Bovendien lekker simpel, net als Apple, dus geen 1001 hobby’s zoals Google heeft, veel betere profielen voor advertenties… Ik zeg ondergewaardeerd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond