Deel dit artikel
-

Facebook groeit weer, naar 1,5 miljard dagelijkse gebruikers

Het aantal dagelijkse actieve gebruikers van Facebook stijgt nog altijd, ondanks berichten die het tegendeel beweren. Facebook telde in het vierde kwartaal van 2019 1,5 miljard dagelijkse gebruikers, 9 procent meer dan een jaar geleden. Het aantal maandelijkse gebruikers is met 2,3 miljard zelfs flink gegroeid, met 22 procent.

In het vierde kwartaal zette Facebook alleen al aan advertentie-opbrengsten 16,6 miljard dollar om, een jaar geleden was dat 12,7 miljard. Over een heel jaar gemeten deed Facebook 55 miljard dollar tegen 39 miljard in 2017. De winst kwam uit op 22,1 miljard.

93 procent van de omzet heeft Facebook louter te danken aan mobiele advertenties.

Volgens een rapport van marktvorser Merkle wordt Instagram steeds belangrijker voor het moederbedrijf. Instagram vertegenwoordigt al 27 procent van de advertentieomzet van Facebook.

Adverteerders hebben hun bestedingen in het vierde kwartaal zelfs met 138 procent verhoogd. Wel ging de kosten per duizend impressies (CPM) 17 procent omlaag.

Facebook leverde zelf in, onder meer vanwege het beschadigde imago van het netwerk. Gisteren dook het zoveelste schandaal op: Facebook heeft tieners geld betaald om een app Facebook Research te downloaden waarmee het techbedrijf vrijwel alle gegevens van die jongeren kon bekijken.

In de telefonische toelichting ging Mark Zuckerberg ook nog in op de plannen om de berichtendiensten van Messenger, WhatsApp en Instagram samen te voegen. Dat gaat dit jaar zeker nog niet gebeuren. Zuckerberg hoopt op een sterk verbeterde beveiliging.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sandra de Wit

Als iets daalt bij Facebook dan staat het op Emerce tussen aanhalingstekens en wanneer iets stijgt niet.

Emerce is duidelijk te afhankelijk van Facebook, waardoor de berichtgeving niet meer betrouwbaar is.

Treurige ontwikkeling voor Emerce, en de mensen die er werken.

Jan Libbenga (Emerce)

Vreemde conclusie waar ook niet veel van klopt. Claims van onderzoeken zetten we nogal eens tussen aanhalingstekens, kale cijfers echter niet. Als we jouw logica doortrekken moet alles tussen aanhalingstekens.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond